Η Αγέλη μαςΗ Αγέλη Λυκοπούλων αποτελείται από παιδιά που έχουν συμπληρώσει το 7 έτος της ηλικίας τους και πηγαίνουν στη Β’ τάξη του Δημοτικού, μέχρι το αργότερο παιδιά 11 ετών που πηγαίνουν στην Ε’ Δημοτικού.
Τα μέλη της Αγέλης ονομάζονται Λυκόπουλα. Για να ονομαστεί ένα παιδί Λυκόπουλο και να είναι ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων πρέπει να δώσει την Υπόσχεση του Λυκόπουλου.
Το τμήμα της Αγέλης αποτελείται από 5 ως 32 Λυκόπουλα και κατευθύνεται από τον Αρχηγό Αγέλης και τους Υπαρχηγούς Αγέλης.
Η 2η Αγέλη Νέας Σμύρνης αριθμεί 25 Λυκόπουλα και 3 Ενήλικα Στελέχη που με την πείρα τους, την εκπαίδευση τους, την πίστη τους στον προσκοπισμό και τέλος με την αγάπη τους, φροντίζουν για την ασφάλεια, το παιχνίδι και την εκπαίδευση που πρέπει να λαμβάνουν τα Λυκόπουλα!
Οι συγκεντρώσεις του τμήματος πραγματοποιούνται στη Αγέλη μας κάθε Κυριακή πρωί 9:30-11:30 από τον Σεπτέμβριο μέχρι και αρχές Ιουνίου ενώ κάθε καλοκαίρι, συνήθως στα τέλη Ιουλίου, πραγματοποιείται η θερινή μας κατασκήνωση!!!